پس از گذشت دو دهه از تصویب اساسنامه تشکیل انجمن‌های میراث فرهنگی در سال ۷۳، با ابلاغ دستورالعمل احیای مجدد این انجمن از سوی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی به استانداران سراسر کشور در اسفند ماه سال ۹۳، نخستین جلسه انجمن میراث فرهنگی شهرستان کاشان به ریاست معاون استاندار و فرماندار شهرستان و دبیری ریاست اداره میراث فرهنگی شهرستان و با حضور دکتر رئوف  مشاور رئیس سازمان و دبیر انجمن های  میراث فرهنگی کشور ،شهردار  و رئیس شورا شهر و 12 عضو حقیقی و حقوقی آن در سالن جلسات مجموعه جهانی باغ تاریخی فین کاشان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، در ابتدای جلسه اساسنامه انجمن توسط عباس سلمانیان بادی مسئول حوزه سرمایه گذاری اداره شهرستان کاشان قرائت شد.
در ادامه این جلسه فرماندار کاشان اظهار داشت: با توجه به اهمیت حفظ آثار میراث فرهنگی و حساسیت خاص استاندار  اصفهان و مدیر کل میراث فرهنگی استان به تشکیل این انجمن، کمک به حفظ و احیاء آثار تاریخی بيش از پيش ضروري به نظر مي رسد.
حمید رضا مومنیان با اشاره به وجود بناهای تاریخی بی شمار در سطح شهرستان خاطرنشان ساخت: تشکیل انجمن ميراث فرهنگي قدمی مثبت در جهت شناساندن آثار تاریخی و گردشگری این بخش مي باشد که تشکیل جلسات مستمر و منظم از اولویت هاي این انجمن بايد مد نظر قرار گيرد.
فرماندار  کاشان با تاکید بر لزوم تشکيل انجمن های ميراث فرهنگی در شهرستان این امر  را ضروری دانست و گفت: تشكيل اين انجمن ها و فعاليت آنها موجب حفاظت و نگهداري از آثار تاريخي منطقه فرهنگی کاشان خواهد شد .
فرماندار  شهرستان کاشان  در خصوص نحوه تشکيل انجمن ميراث فرهنگی و حمايت های ويژه دولت تدبير واميد از انجمن های ميراث فرهنگی صحبت هايی را ارائه نمودند و به حضور فعال مردم در ايجاد اين انجمن ها تاکيد داشتند .
 رئیس اداره میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان نیز در ادامه اظهار داشت: ایجاد یک تشکل فراسازمانی در حوزه میراث فرهنگی امری اجتناب ناپذیر و ضروری برای صیانت از میراث فرهنگی شهرستان تلقی می‌شود، زیرا به عقیده ما حفظ میراث فرهنگی نیازمند یک عزم ملی است.
محسن جاوری ادامه داد: حضور نهاد‌ها و ارگان‌های تاثیر گذار در حوزه فرهنگ سازی، پژوهش و حفظ و احیای میراث فرهنگی به عنوان اعضای حقوقی در این انجمن می‌تواند گره گشای بسیاری از تصمیمات و سیاست‌های اتخاذ شده باشد و امیدواریم از این هم افزایی ایجاد شده حد اکثر استفاده را در صیانت از میراث فرهنگی انجام دهیم.
دبیر انجمن اظهار داشت: عضویت فرماندار به عنوان بالا‌ترین مقام اجرایی شهرستان در ریاست این انجمن می‌توانند مصوبات جلسات را برای تمامی دستگاه‌های اجرایی شهرستان الزام آور نماید.
جاوری گفت: پس از تشکیل انجمن میراث فرهنگی شهرستان، به صورت مویرگی این روند ادامه خواهد یافت تا در بخشداری‌ها و سپس دهیاری‌ها انجمن‌های میراث فرهنگی تشکیل شود.
وی جلب حمایت مادی و معنوی مردم و تشریک مساعی همه جانبه آنان در زمینه پژوهش، حفظ، احیاء معرفی و آموزش میراث فرهنگی را هدف عنوان شده در اساسنامه این انجمن عنوان کرد.
فرماندار، رئیس میراث فرهنگی شهرستان، شهردار ، رئیس شورای شهر، مدیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان، مدیر آموزش و پرورش ، و شش تن از صاحب نظران حوزه میراث فرهنگی اعضای این انجمن را تشکیل می‌دهند.



  

انتهای پیام/

کد خبر 1395052736